…lite om oss…

Kulturcentrum Västs verksamhetsområden: 

 • Kulturprojekt med focus på social och hållbar miljömässig utveckling.
 • Produktion av multidisciplinär scenkonst som spelas för allmänheten eller på beställning.
 • Föredrag, workshops och utbildningar inom bemötande och kommunikation för att skapa socialt hållbara grupper.
 • Daglig professionell konstnärlig verksamhet inom LSS med olika estetiska uttryck och utåtriktad verksamhet i det offentliga rummet.
 • Vi är licenstagare för ”Vägen ut” och erbjuder arbets-, språkträning samt rehabilitering för personer som står utanför arbetsmarknaden.

Vi arbetar bortom konkurrens, prestation och jämförelser med andra. Här finns plats att bara vara det bästa – dig själv!

Fin bild Crossroads

föreställningen ”CROSSROADS”

VÅRT MOTTO

Vi förverkligar drömmar tillsammans med människor som sällan eller aldrig fått höra att just deras drömmar kan bli sanna, skapar en grund för att växa och känna sig värdefulla.

Gustav Gustavsson klipper tyg till kostymerna i långfilmen ”SOCKER EXPERIMENTET” – flera av våra aktörer är med i filmen.

Vi erbjuder flera grupper i samhället möjligheter att arbeta med scenkonst och konstnärligt skapande. Hos oss finns en gemenskap och mötesplats med hög tolerans där människors lika värde står i centrum.

Föredrag för pedagoger från VG-region i Lilla Edet, Linda Sandqvist och Mirjam Berntsson föreläser.

 

RÖDA HJÄRTANS ENSEMBLE  är den del av Kulturcentrum Väst som arbetar med utåtriktad scenisk verksamhet.  

Föreställningen ”BLÅ PLANET”

HUR ARBETAR VI?                                                                                                    

Vi arbetar på professionell nivå och har höga konstnärliga mål. Vi fokuserar på konstnärlig kvalité i kombination med pedagogiska metoder där det finns utrymme för varje individ att utveckla sina förmågor.

Hos oss kan man välja om man vill arbeta med utåtriktad scenisk verksamhet, annan konstnärlig verksamhet inom bild & form, textil mm eller med praktiska sysslor knutna till verksamheten.

Vi arbetar för att våra arbetstagare ska känna sig värdefulla och se sig själv som en resurs i samhällsutvecklingen. Det handlar om att skapa utrymme för glädje, nyfikenhet, mod, stolthet och framåtanda.

”Jag är så lycklig för att jag får vara här. Jag känner att jag har blivit en bättre människa av att vara här. Jag tar mer hänsyn till andra människor. Och jag mår så bra. Det finns ingen annan plats jag hellre vill vara på! Jag älskar er allihop!”

Citat från en av våra deltagare.

PUBLIK VERKSAMHET                                                                                             

Våra målgrupper är; allmänheten, organisationer, företag, föreningar, skolan, särskolan, gruppboenden, personal som arbetar inom vård, skola, omsorg och service mm. Vi spelar offentliga och riktade föreställningar för barn, unga och vuxna.

Phantasia käppar + ansikten liten

från den interaktiva föreställningen ”PHANTASIA”

VÅRA FÖRESTÄLLNINGAR                                                                                     

Våra aktörer har alla olika förutsättningar och bakgrund. Dom är alla lika viktiga komponenter i utvecklingen av föreställningar och projekt. Vi utgår från varje individs unika personlighet och skapar därifrån scenkonst som berör och skapar kontakt med vår publik. Det intressanta för oss är inte att försöka efterlikna någonting, utan komma med någonting nytt. Mångfalden i vår ensemble är vår styrka och vi förmedlar ett unikt konstnärligt uttryck och djup på sätt som ofta går rätt in i publikens hjärtan.

Vårt konstnärliga uttryck bygger på att kommunicera med publiken bortom det talade ordet. Med hjälp av egen suggestiv musik, mask, stora dockor, magiska kreationer, Commedia dell’arte och ett eget unikt scenspråk vill vi beröra alla sinnen.

Vi samarbetar med olika scenkonstgrupper och kulturaktörer i våra föreställningar. I vår senaste föreställning samarbetade vi med Cirkusexpressen från Forshälla.

 

Följ oss på

Facebook

och

Instagram

4 svar på ”…lite om oss…

 1. Pingback: Rapport från kryptan | Kulturcentrum Väst

 2. Å vilken härlig och bra verksamhet! Lycka till!
  önskar vi i projekt See My Art Dalarna som också har som mål att visa vilken mångfald av uttryck och konstnärlig skatt som finns att lyfta fram.
  Britta Jonsson, projektledare

 3. Det verkar vara ett glatt gäng; Röda Hjärtan.
  Får man vara med?
  Min funktionsvariation heter eller snarare hette Cykloid Psykos. Jag har fått en annan diagnos nu jag kommer inte i håg vad.
  Jag är mycket trolleri intresserad så jag skulle tycka det skulle passa att få vara med i en teater grupp.
  Jag gick ut Nösnäsgymnasiet 1982 och vi kunde välja drama som tillval. Jag valde det båda åren jag gick på Nösnäs.
  Så frågan är:är jag välkommen?

  • Hej!
   Hör av dig till oss om du är intresserad på tfn, 0735 34 29 68.
   Mvh
   Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *