PHANTASIA

EN SCENKONSTUPPLEVELSE MED FOCUS PÅ IDENTITET, SAMSPEL OCH DIALOG

Phantasia kan beställas som en enskild föreställning eller som en del av ett utbildningspaket.

Se en trailern från spelning på Festivalen Spezial i Carlshamn, april 2018.

Klipp, Anton Björnegård

Phantasia är en interaktiv föreställning där gränserna suddas ut mellan publik och skådespelare. Föreställningen börjar och slutar i en cirkel, där publiken är medskapare under 1, 5 tim. Fokus ligger på att stimulera kreativitet, skapa samspel och dialog.

Phantasia är en möjlighet för arbets- eller elevgrupper att få nya perspektiv på sin omvärld, sin grupp och på sig själva. Vi vill med föreställningen utmana stereotyper och fördomar och synliggöra människors potential samt gemensamma behov.

Vårt motto är ”Ingen kedja är starkare än den svagaste länk.”

Vi behöver alla må bra och fungera för att vår kedja ska hålla.

Det hjälper oss att skapa acceptans och respekt för varandra,

hålla en gemensam rytm, en gemensam vision och fokus.

Phantasia kan liknas vid en slags kreativ lustfylld resa där fokus ligger på möten och att lyssna in varandra i ett gemensamt skapande. Föreställningen framförs utan ord, utan det talade språket, och kan därför framföras för människor över såväl språkgränser som variationsgränser. 

Föreställningen innehåller levande och inspelad musik, rytmisk dans med pinnar, inslag av clown, magiska dockor, beslöjade magdansare och andra sinnliga inslag. Magin börjar redan vid entrén och fortsätter hela vägen fram till slutet…

MÅLGRUPPER 

Vi spelar för arbets- och personalgrupper inom alla yrken, för elever i grund- och särskolan, särgymnasium, högstadiet, gymnasieskolan, universitet, vuxenutbildningar mm.

Phantasia fungerar utmärkt på en konferens, en företags-kick-off, för er som söker ny inspiration och vill skapa en ny energi i personalgruppen. Den lämpar sig också väl för olika festliga arrangemang (festivaler, kulturdagar mm) i offentliga sammanhang.

ENSKILD FÖRESTÄLLNING ELLER UTBILDNINGSPAKET

Phantasia kan beställas som en enskild föreställning eller som en del av ett utbildningspaket, där vi kombinerar föreställning med en workshop eller föreläsning.

PHANTASIA, EN DEL AV SKAPANDE SKOLA PROJEKT

Kulturcentrum Väst erbjuder färdiga ”Skapande skola-paket” för förskolor och grundskolor i hela region Västra Götaland. I anslutningen till en föreställning kan beställaren kombinera med en workshop, föredrag eller annan kreativ aktivitet.

Ladda hem PDF med INFO här.

BAKGRUND OCH HISTORIA

Phantasia hade premiär år 2013 i Stenungsund och vi spelar den fortfarande, under åren har verket fördjupats och fått nya kreativa inslag. Phantasia växer hela tiden och formas av vår tid men fokus är detsamma, identitet, samspel och dialog.

Vi haft över 200 föreställningar i olika delar av Sverige. På festivaler och i olika andra sammanhang för elever och vuxna i arbetsgrupper, dagliga verksamheter inom LSS, yrkesutbildningar, gymnasieutbildningar mm.

Phantasia har utvecklats i olika regionala och internationella projekt.

  • Bemötandets Scenkonst projektet (2015-2016) finansierades av region Västra Götaland. Syftet med projektet var att arbeta fram ett metodmaterial med fokus på bemötande av personer med funktionsnedsättning. Projekt var ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Väst och Habiliteringen i Uddevalla.

och

  • Erasmus, internationellt projekt med 9 st. länder från Europa. Studieförbundet Vuxenskolan Väst ansvarade för projektledningen och genomförandet. År 2016 spelades föreställningen för delegater från Europa och vår konstnärliga metod ”Bemötandets Scenkonst” utvärderades.

Spegling liten

Exempel, platser och sammanhang där vi spelat Phantasia.

Samhall Stenungsund – Kultur- och Fritidsenheten på Tjörn – Trollhättans stad – Dagliga verksamheter inom LSS i Stenungsund, Orust, Kungälv, Uddevalla, Åmål, Lilla Edet, Tjörn, Borås – Yrkeskögskolan inom Vård och Omsorg i Uddevalla – Studieförbundet Vuxenskolan Väst region i Färgelanda, Lysekil och Göteborg – Magnus Åbergs särgymnasium i Trollhättan – Trekunga särgymnasium i Kungälv – Kulturskolan i Marks kommun – Klangfärg, festival i Göteborg – festival Spezial i Blekinge -Nycirkusfestival i Rydal, mfl platser.

PRODUKTION

Idé: Magnus Marcinkowski Pettersson. Konceptet har utvecklats av Röda Hjärtans Teater.

Regi & manus: Marie Lindblad 

Musik: Röda Hjärtans Kapell

Scenografi, kostym och mask: Krister Jonasson

Andreas med en av våra dockor som medverkar.

Länk till: ”Repetion av Phantasia

Länk till: ”När vi var på Tjörn och spelade Phantasia för chefer och politiker.

Bokning
Kontakta oss för prisuppgifter och praktisk information.

Tfn: Kajsa Odén, 0705-913203
E-post: kajsa@kulturcentrumvast.se

GÅ TILL: Röda Hjärtans Orkester

1 svar på ”PHANTASIA

  1. Pingback: Rapport från kryptan | Kulturcentrum Väst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *