BILDERBOK – VAD GÖR VI PÅ KULTURCENTRUM VÄST

Här har vi samlat många bilder på olika saker vi gör och har gjort här hos oss.

Vi tycker att det är viktigt att ta hand om planeten vi lever på och varandra, därför jobbar vi mycket med olika sätt att få oss själva och andra att tänka på ett nytt och mer hållbart sätt.

En av de saker vi gör här hos oss är att spela teater, nu spelar vi en föreställning som heter FLOCKEN, vår förra föreställning hette BLÅ PLANET.

Vi sjunger och spelar också, ibland har vi konsert ute på olika ställen.

Det är kul att jobba med andra som också håller på med teater, musik eller cirkus.

Det är roligt att se vad andra gör.

KONST är spännande, vi går ofta på konstutställning för att bli inspirerade. Vi jobbar nästa varje dag med bild i vår ateljé och har ett eget Galleri som heter ”GALLERI HJÄRTAT” där har vi egna utställningar.

FILM är något som vi också gör – vi fick möjlighet att vara med i ett spelfilmsprojekt och fick då lära oss hur mycket arbete det är att göra en långfilm. I våra ateljéer jobbar vi också med film ibland. Jacob håller på med ett sätt att göra film som heter STOP-MOTION. Ibland går vi ut och filmar runt om i Stora Höga.

Ett annat sätt att jobba både med film, foto och dans var när vi gjorde vårt POP-UP, dans projekt.

Under pandemin var det svårt att göra de saker vi planerat, så istället gjorde vi bland annat en serie korta intervjufilmer med kommunala makthavare. De laddades sen upp på kommunernas och våra digitala plattformar.

PLANETEN är viktig för oss, därför har vi olika sätt att ta hand om den. Plocka skräp är ett sätt, att tillverka saker av sånt som är återbrukat är ett annat. Det är också viktigt att se till att det vi inte behöver kommer till en återvinningsstation och att vi sorterar våra sopor rätt.

Andra saker vi ibland gör är föredrag, workshop eller ”Skapande Skola projekt”. Några av oss jobbar med detta.

Kroppen och knoppen behöver vi också ta hand om därför har vi daglig träning med Qi gong eller dans, nu har vi också lagt till FUNKIS YOGA.

Vart 4:e år är det val i Sverige, att träffa politiker och prata med dem om hur de tänker och tycker kring hur vi bäst ska ta hand om planeten och alla dess invånare är också viktigt.

Vi har funnits i 10 år, på hösten 2023 hade vi 10-års jubileum.

LÄS OM VÅR DAGLIGA VERKSAMHET HÄR