Phantasia, Forumteater, bild och form…

De närmaste veckorna spelar vi vår interaktiva föreställning Phantasia i kommunerna runt omkring Stenungsund. I fredags var vi i Svanesund på Orust och spelade två föreställningar för daglig verksamhet, kommande fredag och måndag spelar vi för daglig verksamhet i Skärhamn på Tjörn och på särgymnasiet i Trollhättan. Vi kommer gärna ut och spelar på fler ställen och vi har planer på att bjuda in berörda chefer och personal i Stenungsund. Phantasia är en både enkel och exceptionell upplevelse i nuet där alla bidrar till innehållet. ALLA kan vara med!!!

DSC_0454

Arbetet med forumteatern på onsdagar har gått in i en ny fas. Vi har under hösten improviserat, diskuterat och lärt känna varandra i den lilla gruppen som består av några av deltagarna i scenisk grundträning och Robert från Tjörn som är en expressiv och spännande kille som gillar att spela teater. Marie Lindblad, vår konstnärliga ledare har påbörjat ett manus utifrån improvisationer som gruppen gjort omkring olika scenarier, som möte på arbetsförmedlingen, rätten att själv få bestämma över sitt sexliv, bemötande från kafépersonal osv. Provokativa och intressanta frågor väcks till liv när vi repar… Vi kommer att ha premiär i april och återkommer med exakt datum.

DSC_0228

Vi har i januari startat upp verksamhet i bild och form på tisdagar under ledning av Christer Jonasson. Sju deltagare var med på första tillfället. Just håller gruppen till i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på CW Borgs väg 2A. Det är lite trångt där så vi hoppas inom kort att få flytta till bildateljéerna på Nösnäs gymnasium där det finns gott om plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *