Vi startar vårterminen

Nu är det dags att rulla i gång kvarnhjulen efter jul och nyårshelgerna. Den här terminen står det mycket på agendan. Vi har redan under hösten varit ute och spelat vår interaktiva föreställning ”Phantasia- sinnenas oas” på Orust och Tjörn med och för personalgrupper. Vi fortsätter med det under våren 2014. Vi kommer att spela på vår ”hemmascen” på Nösnäs för gymnasiegrupper och chefer i Stenungsund, på Orust och Tjörn ute i dagliga verksamheter och på gymnasiesärskolan i Trollhättan. Förhoppningsvis kommer producenter från Kultur I Väst ut och kollar på oss för att bedöma om vi kan få föreställningen godkänd för arrangörsbidrag. Då ökar våra möjligheter att komma ut och spela i hela Västra Götalands-regionen.

DSC_0133

Scenisk grundträning startar ny termin torsdag 16/1 på Nösnäs gymnasium. Det är i den gruppen vi har arbetat fram Phantasia och vi kommer att skapa en större föreställning under våren som vi skall spela i maj, vi räknar med att spela ca 10 offentliga föreställningar. Vi håller just nu på och spånar på vad den föreställningen skall innehålla i form av musik, dans och andra fräcka uttryck.

Temat som går igen i alla våra produktioner under 2014 är ”Bemötande”.

DSC00399

Arbetet med Forumteatern i samarbete med Teater Elixir kommer nu att övergå i repetitioner. Vår konstnärliga ledare, Marie Lindblad bearbetar manus, musikhandledaren Magnus Pettersson jobbar med musiken och Krister Jonasson skapar masker. Vi är naturligtvis medvetna om att mask och musik inte traditionellt ingår i konceptet ”Forumteater” men vi vill experimentera med formen och göra det mer tillgängligt för människor som inte har det talade språket som sin första kommunikationsform, vi anser att konstarter, i form av t ex visuella uttryck som  mask, är effektiva medel för att förstå, uppleva och bearbeta olika former av förtryck och det är ju det ”Forumteater” handlar om. Musiken skapar en struktur och leder spelet vidare.

Tisdagen 21/1 startar en grupp som skall jobba med skapande i bild och form. Krister Jonasson leder den gruppen och förhoppningsvis kommer de att hålla till på Nösnäs gymnasium i deras bild och form-ateljeer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *