CROSSROADS

Cross Roads är en poetisk och berörande föreställning utan ord, som skildrar möten bortom stereotypa roller, funktionsnedsättning eller handikapp, där skådespelare med och utan funktionsnedsättning möts i ett universellt språk med hjälp av masker, rörelse och musik.

I föreställningen lyfts människors lika värde. Vi människor har mer gemensamt än vad som skiljer oss åt. Vi behöver alla känna att vi är värdefulla, uppleva meningsfullhet och att bli älskade för den vi är.

Cross Roads hade premiär den 9 oktober år 2014 på den internationella konferensen ”AVTRYCK” på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund.

Föreställningen var en del av ett 3-årigt Arvfondsprojekt med namnet ”Sinnenas OAS” som vi hade under perioden aug. 2013 till aug. 2016. Det var ett samarbetsprojekt mellan Stenungsund, Tjörn och Orust kommuner. Huvudägare av projektet var Studieförbundet Vuxenskolan Väst.

Cross Roads ensemble bestod av 24 aktörer med och utan funktionsnedsättning som kom från 6 olika kommuner i Västra Götaland. Totalt 20 föreställningar spelades för allmänheten, personal och anställda inom daglig omsorg, elever från gymnasiet, särskola, särgymnasiet mfl. på vår f.d. hemmascenen på Nösnäs gymnasium under 2014.

Nypremiär av Crossroads. Föreställningen utvecklades och i maj år 2015 var det nypremiär på Regionteater Väst i Uddevalla där vi spelade 4 föreställningar. Fram till år 2016 spelades ytterligare 22 föreställningar runt om i Västra Götaland.

Några ord från publiken

Föreställningen gav en härlig känsla som jag bar med mig i hjärtat när jag gick därifrån. Skådespelarnas dans och sång berör och budskapet är ju att vi alla behöver varandra och i grunden är lika. – Kicki Nordberg, Stenungsunds kommundirektör

Crossroads kom in i mitt hjärta och stannade kvar. Utan ord och med ett ömsint samspel mellan Röda Hjärtans orkester och skådespelarna, bjuds jag som åskådare på livets olika färger. Upplevelsen är unik och äkta. – Ulrika Nätterdal, vissångerska och underhållare Göteborg.

Crossroads var en fantastisk föreställning som tog tillvara på både skådespelarnas och rummets möjligheter. Jag är imponerad av sättet att framföra en ordlös historia på ett så njutbart sätt både för aktörer och publik. – Britt Ramsten, Göteborgs Stads Kulturförvaltning

Bra föreställning, tänkvärd och i vissa delar helt genialisk – Anders Skogh, kompositör och koordinator på Unicum & 4 resursen.

Exempel, platser och sammanhang där vi framfört Cross Roads

Akvarellmuseet Skärhamn – Kulturhuset Fregatten – Regionteater Väst Uddevalla & Borås – Studiefrämjandet Vuxenskolan – Arken Konferenshotell i Göteborg – Kungälvs kulturförvaltning – Kulturhuset Kajutan, Orust – Nösnäs gymnasium – Elevgrupper från utbildningar vård och omsorg – Personal och arbetstagare från dagliga verksamheter/LSS i regionen – internationella konferensen AVTRYCK – chefer inom Göteborgsregionen…

delar av ensemblen
Efter föreställningen har vi samtal med publiken.

TRAILER till föreställningen.

Länk – ”värmande ord”

Länk – snart premiär

Länk – Nypremiär

Länk – Rapport efter scenkonstbiennal

GÅ TILL: FORUMTEATER (Mottagare och Sändare)