BILDERBOK & DOKUMENTATION

 Kulturcentrum Väst driver just nu olika miljöprojekt för social- och hållbar utveckling. Målet med projekten är att väcka hopp, engagemang och öka kunskap om hur vi människor bättre kan ta hand om varandra och vår planet.

MILJÖKARNEVAL i Stenungsund 6:e augusti 2020

KULTURCENTRUM VÄST i Stenungsund med MILJÖKARNEVALEN
under Västerhavsveckan 2020. Vi sjöng och dansade för vår miljö.

MILJÖKARNEVAL i Skärhamn 7:e augusti 2020

Vi tågade från kommunhuset till Akvarellmuseet, där sjöng vi för vår planet och hållbar utveckling. Med oss hade vi daglig verksamhet från Tjörn, personal och musiker från DELTA och andra intresserade. NI GÖR SKILLNAD!

Intervju med Fredric Norrå, Kungälvs Stadshus 11:e augusti 2020

Kulturcentrum Västs MILJÖDRAKE intervjuar Fredric Norrå, verksamhetschef planering och myndighet, i Kungälvs kommun. Han fick frågor om social- och hållbar utveckling och hur vi och kommunen kan jobba med detta.

Intervju med Kristian Nordström, Lilla Edets Kommunhus 21:e augusti 2020

Kulturcentrum Västs MILJÖDRAKE intervjuar Kristian Nordström Miljö- och byggchef på Samhällsbyggnadsförvaltningen, i Lilla Edets kommun. Han fick frågor om social- och hållbar utveckling och hur vi och kommunen kan jobba med detta.

Intervju med Maria Alm,Stenungsunds Kommunhus september 2020

Kulturcentrum Västs MILJÖDRAKE intervjuar Maria Alm, miljöstrateg i Stenungsunds kommun. Hon fick frågor om social- och hållbar utveckling och hur vi och kommunen kan jobba med detta.

Under förarbetet med Miljökarnevalerna skulle vi ha hållit workshops mm på plats i de olika kommunerna, pga Covid så blev det omöjligt…något vi i stället gjorde var att MILJÖFISKEN och MILJÖDRAKEN gjorde nedslag i kommunerna och samtalade om social- och hållbar utveckling och vilken möjlighet vi själva har att ta hand om varandra och vår planet.

Här visar vi en kort serie stillbilder som visar Miljödraken & Miljödraken som möter medborgare, tjänstepersoner mfl i de olika kommunerna.
Kulturcentrum Väst & Molekylverkstan Science center i en HAVSPARAD under Västerhavsveckan 2021 i Stenungsund. Vi gick runt Stenungsunds torg med vår parad för att RÄDDA VÅRA HAV. Sen var det dans och sång i Kulturhusparken.