En hjärtlig kör…

Vi har så kul när vi sjunger och nu vill vi dela det med flera. När man sjunger mår man bra, kroppen utsöndrar lyckohormoner. Visste du att människor som sjunger tillsammans synkroniserar sina hjärtslag med de andra i kören.

IMG_5807

Så, därför startar vi Den Hjärtliga Kören. Den är öppen för alla som vill sjunga tillsammans. Vi sjunger svängiga, roliga och hjärtliga sånger, ibland med enkla koreografier. Du behöver inte ha någon sångvana sedan tidigare men vara öppen för att testa och leka med din röst.

Vi kommer inte att använda noter eller papper, inte medan vi sjunger, men självklart får du med dig texter och ibland ljudfiler hem så att du kan öva hemma om du vill det. Jag tror på att själva sångupplevelsen blir starkare och med mera känsla om man kan sjunga utan att behöva titta ner i ett not- eller texthäfte. Jag lovar att du kan lära dig att sjunga utantill!

För dig som sjungit i kör tidigare: räkna inte med en traditionell kör med dirigent och pianist. Jag som leder gör det via min egen sång och gitarren. Ibland kommer vi att ha en orkester som kompar när vi sjunger tillsammans.

Om du spelar ett instrument får du gärna vara med och spela om du kan vara något så när självgående. Ibland improviserar vi fram sånger i stunden, ibland sjunger vi enklare stämmor, ibland sjunger vi sånger i kanon. Repertoaren består av allt från finsk tango och vals till rock- och poplåtar översatta till svenska, en och annan gospel/blues och egna kompositioner.

På Nösnäs gymnasium i dramasalen kl 18.30 på tisdagar. 

Kören är för alla över 15 år. 

Anmäl dig till Kulturcentrum Väst eller direkt till mig: magnus.pettersson@sv.se

Så, välkommen till Den Hjärtliga Kören!!!