Inspelning av långfilm år 2021.

Vi är med i arvfondsprojektet Filmrampen i Trollhättan. Nästa år blir det inspelning med våra aktörer.

Kariesexperimenten på Vipeholm blir långfilm
De intagna gavs sötsaker, utan att få veta varför. Många fick svåra tandskador. Myndigheterna ville veta hur karies uppkommer. Nu görs en långfilm om experimenten på Vipeholms sjukhus i Lund på 1940-talet. Premiären är tänkt till 2022.

På bilden, Erik Rundkvist och Lars Johan Bertilsson.

1 svar på ”Inspelning av långfilm år 2021.

  1. Hej! Min moster Agnes vistades på Vipeholm från 1950 och ca 10 år framåt. Hon var med i sockerprojektet och chokladgruppen. Jag har hennes brev som hon skrev till min mor om vistelsen, som jag gärna delar med mig. Kanske ger det någon inspiration till stämningen i filmen. Jag behöver i så fall er emailadress. Med Vänlig Hälsning Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *