Röda hjärtan! – är tillbaka

 

Rött-snöhjärta

Vi har lite från och till diskuterat om huruvida vi skall ta tillbaka namnet Röda Hjärtan, från dramagruppen som projektet Kulturcentrum Väst är sprunget ur och nu har vi bestämt oss för att kalla vår skapande verksamhet, teater, musik och bildkonst för det. Röda Hjärtan står för hjärtat som slår i oss alla, lusten att skapa, vara människa, uttrycka sig, leva ett liv som betyder något, passion, kraft, livslust och KÄRLEK!!!

DSC05148

Vi börjar terminen med att jobba om vår föreställning Crossroads, Anette som har huvudrollen börjar bli gammal och orkar inte riktigt. Vi behöver tänka till på hur vi skall göra föreställningen utifrån de personer som finns på scen. Ingen kan göra det Anette gjort, men vi vill berätta historier om möten med de resurser vi har. Det här är dilemmat när det handlar om att arbeta med scenkonst tillsammans med människor med funktionsvariationer. Vår inriktning är ju inte att spela teater med talade karaktärsroller, utan att göra scenkonst som berättar något via de andra språken och uttrycken vi har tillgång till, utan att för den skull kalla det dans, tyst teater eller pantomim.

DSC05165

 Det närmaste vi kommit är ordet performance. Vi kallar Crossroads för en performance- föreställning. Det är ett bra ord för oss, det öppnar dörrar och skapar möjlighet till alternativa uttryck, möten mellan olika genrer och ett sökande förhållningssätt. Vi vill inte begränsa oss. Begränsningar finns det nog av i vår grupp. Hur som helst, ni som kommer för att titta på Crossroads under våren kommer att få se en annan version än den vi spelat under hösten. Kanske är Anette med, kanske inte.

images

Vi skall jobba med Qi gong och Tai chi nu i början av terminen. Varje torsdag morgon i fyra veckor kommer Ragna Forsberg och tränar med oss. Det är viktigt att vårda sitt instrument, sin kropp,1 så att den kan hjälpa oss att berätta det vi vill ha sagt. Det har funnits och finns krafter i världen som vill begränsa möjligheten att uttrycka det en vill ha sagt. Det finns säkert de som tycker att människor med funktionsvariationer inte skall synas på en scen, kanske inte märkas överhuvudtaget. Röda Hjärtan och Kulturcentrum Väst företräder ALLA människors rätt att uttrycka sig!

Äh, en gång till då…

Röda Hjärtan och Kulturcentrum Väst företräder ALLA människors rätt att uttrycka sig!!!